Szén

 2014.04.24. 10:29

Szénből rengeteg fajta létezik, még a közel azonosak is eltérnek keletkezési korukat, keménységüket, vagy kitermelési helyüket illetően, hogy a tárolás módjáról már ne is beszéljünk. A lángborsó, amelyet jellemzően „lengyel”, vagy „orosz” jelzővel szoktak illetni értelemszerűen a kitermelés helyétől függően, a fekete szenek csoportjába tartozik. Ezek a legkalóriadúsabbak, 27-32 MJ/kg közötti értékkel rendelkeznek. Gyakorlatilag minden előnye megvan, ami a fabrikettnek, kivéve, hogy lehetetlen tiszta kézzel megúszni a tűzrakást. Fontos megjegyezni, hogy általában kormos, nagyon füstölgő kémények és kazánok jelennek meg az ember lelki szemei előtt, amikor a szén kerül szóba, de a mai korszerű kazánok esetében ez már nem állja meg a helyét. Szénnel is lehet szépen, kevés koromképződéssel fűteni.

Címkék: tűzifa szén fabrikett

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzifak.blog.hu/api/trackback/id/tr386154910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása